A Cha-Cha-Cha-t is, mint mindegyik latin-amerikai táncot 1961-ben vették fel a versenytáncok közé. Azóta is a latin versenyek egyik közkedvelt tánca. A zene gyors, szemtelen, temperamentumos, kacér és szaggatott. Érdekessége, hogy rendkívül sok disco zenére lehet Cha-Cha-Cha-t táncolni. Koreográfia:
2 alaplépés
4 negyedfordulat
3 New York
1 Spot Turn
3 Hand To Hand
2 kar alatt fordulás
3 Shoulder To Shoulder
1 Spot Turn
1 Backstep (balra)
1 Hand To Hand
1 Backstep (jobbra)

Alapállás:
Zárt latin alaptartás, minden pár egy irányba néz.

Alalplépés:
Jobb lábbal indul a fiú oldalra.
Gyors ütemre kicsiket lépkedve: Lép - Zár - Lép (Cha-Cha-Cha)
Testsúly a jobb lábon, fiú ballal el?re, lány jobbal hátra lép lassú ütemre, majd vissza (Step-Step)
Lép-Zár-Lép balra, majd Hátra-Vissza.

Negyedfordulat:
Az alaplépés Hátra-Vissza elemére fordulva egy negyeddel balra.

New York:
Nyitott latin tartásból indulva, Cha-Cha-Cha után mindkét táncos a lépés irányába fordul és el?re lép, az El?re-Vissza ütemére, közben a szabad kezüket oldalra kinyújtják.

Spot Turn:
A New York Step-Step ütemének második felére mindkét táncos megfordul a tengelye körül, a fiú bal, és a lány jobb kezüket összetéve segítik egymást lendületet venni a fordulathoz.

Hand To Hand:
A Cha-Cha-Cha lépések után a Step-Step ütemére mindkét táncos hátat fordít a haladási iránynak és hátra, majd vissza lépnek, miközben az egyik kezüket fogják, és a másikkal vízszintesen oldalra kinyúlnak

Kar alatt fordulás:
A fiú alaplépésre a lány a Cha-Cha-Cha lépésekkel diagonál a fiú felé lépked, majd az elöl lév? lábán állva megfordul a saját tengelye körül jobbra a step-step ütemére miközben a fiú fogja a jobb kezét, és a feje fölé tartja.

Shoulder To Shoulder:
A Step-Step ütemére a fiú a haladási irányba, a lány annak háttal befordul, és lépnek egyet, miközben a közelebbi kezüket egymásnak támasztják, majd vissza. Ily módon a pár egymással szembe nézve lép egyet oda, egyet vissza.

Backstep:
A cha-cha-cha után ismét erre az ütemre előre felé halad a pár, úgy, hogy a hátul levő lábukkal hátul keresztbe lépnek, majd ismét cha-cha-cha, így összesen három cha-cha-cha alatt előre haladnak.

©2019 4WAY