A táncot az erotikus játék, az izzó szerelmi versengés jellemzi. Sok figurában a nőies csábítóművészet is megmutatkozik. A nemek párbeszédében a nő ingadozik az odaadás és az elutasítás között, a férfi a vonzódás és a függetlenség között. Ennek fontos kifejezőeszközei a csípő- és medencemozgások. A XIX. századi leírásokban szenvedélyes, csábító táncként említik, melyben a nő arra törekszik, hogy a férfit kihívó csípőmozgásával elcsábítsa.

A rumba koreográfiája igen hasonló a Cha-Cha-Cha lépéssorozatához, azonban lassabb, érzékibb.

Koreográfia:
2 alaplépés
4 negyedfordulat
3 New York
1 Spot Turn
3 Hand To Hand
1 kar alatt fordulás
3 lány kifordít
1 Hand To Hand
3 Haladás hátra
3 Kukaracsa
1 Spot turn

Alapállás:
Zárt latin alaptartás, minden pár egy irányba néz.

Alalplépés:
Jobb lábbal indul a fiú oldalra.
Lassan jobbra lép.
Testsúly a jobb lábon, fiú ballal elore, lány jobbal hátra lép gyors ütemre, majd vissza (Step-Step)
Lassan balra lép, majd Hátra-Vissza.

Negyedfordulat:
az alaplépés Hátra-Vissza elemére fordulva egy negyeddel balra.

New York:
Nyitott latin tartásból indulva, oldallépés után mindkét táncos a lépés irányába fordul és elore lép, az Elore-Vissza ütemére, közben a szabad kezüket oldalra kinyújtják.

Spot Turn:
A New York Step-Step ütemének második felére mindkét táncos megfordul a tengelye körül, a fiú bal, és a lány jobb kezüket összetéve segítik egymást lendületet venni a fordulathoz.

Hand To Hand:
A oldalra lépés után a Step-Step ütemére mindkét táncos hátat fordít a haladási iránynak és hátra, majd vissza lépnek, miközben az egyik kezüket fogják, és a másikkal vízszintesen oldalra kinyúlnak

Kar alatt fordulás:
A fiú alaplépésre a lány az oldalra lépéssel diagonál a fiú felé lép, majd az elöl lévo lábán állva megfordul a saját tengelye körül jobbra a step-step ütemére miközben a fiú fogja a jobb kezét, és a feje fölé tartja.

Haladás hátra:
A lépés úgy indul, mint egy Hand To Hand balra, azonban a következ? két lépést is hátrafele teszi meg a pár.

Kukaracsa:
A fiú bal lábbal oldalra lép, majd visszahelyezi a testsúlyt a jobb lábára, végül mellé zár a ballal Gyors-Gyors-Lassú ütemre.

Lány kifordítás:
A kar alatti fordulás után a lány a bal kezét a fiú jobb vállára helyezi.
Az oldalra lépés ütemére a fiú balra lép, míg a lány a saját tengelye körül kifordul a fiú mellé jobb oldalra, úgy, hogy a fiúval egy irányba nézzen, közben a fiú a jobb kezével átkarolja, míg a másikat oldalra nyújta, majd ugyenez a másik irányban.

Related pages:
Cha-Cha-Cha©2019 4WAY