A tánc a gyors, egyenletes, szárnyaló, teret betöltő lépésekben és forgásokban fejeződik ki. Zenéjében - amely egyébként mára új lendületet kapott André Rieu keringőkirálynak és zenekarának köszönhetően - sok a vonós hangszer. E csodás melódia táncra ösztönöz minden táncoslábú embert.

Koreográfia:
1 Előre lépés
1 helycsere
1 Előre lépés
1 lány fordul
4 alaplépés
4 negyed fordulat

Alapállás:
Zárt standard alaptartás, diagonál fal felé.

Előre
A pár egymás mellett áll egy irányba néznek a fiú a lány bal oldalán. Bal keze a háta mögött, jobbal a lány bal kezét fogja. A lány jobb keze a szoknya vonalába simul. Az előre mellé mellé lépés során egymással szembe fordulnak, majd hátra mellé, mellé lépéssel a haladási iránynak háttal fordulnak, fordított kezdőállásban.

Helycsere
A lány az előre mellé, mellé lépés során szembefodul a fiúval, majd ugyanígy áttáncol a fiú túloldalára. A fiú ezalatt két lépést tesz balra. Ekkor az kezdőállásban állnak ismét, scak szemben az eredetivel.

Lány fordul
A fiú egy helyben áll, a lány a fiú bal keze alatt átfordul a saját tengelye körül, közben a fiúval szembe kerül, és felveszik a zárt standard alaptartást

Alaplépés
A fiú jobb lábbal előre, a lány ballal hátra lép, mellé, mellém, míg a testsúly lent-fent-fent ütemre hullámzik, utána ugyanez ballal hátra.

Negyed fordulat
Az alalépés minden ütemére jobbra fordulnak 90 fokkal, így a négy fordulat alatt a két teljes alaplépés ütemére vissza érnek a kezdő pozícióba.

©2019 4WAY