Megjelenítés módja:
 
Előző 1 501 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tepsis karfiol

Hozzávalók

1 közepes karfiol
(kb. 50 dkg tisztán)
1 csomó leveszöldség
5 dkg vaj vagy margarin
2 ev?kanál liszt
2 dl tej
1 kiskanál pirospaprika
só, késhegynyi ?rölt
borókabogyó
?rölt fehér bors
1 vöröshagyma
10 dkg reszelt füstölt sajt
2 tojás, 2 dl tejföl
2 paradicsom

      El?készítése: A karfiolt gondosan megtisztítom, és kis rózsáira szedem. A leveszöldséget tisztítás után karikákra vágom, a hagymát lehéjazom. A vajat a liszttel habzásig hevítem, majd a megmelegített tejjel felöntöm, és folytonosan kevergetve s?r?re f?zöm. Ezután beleszórom a pirospaprikát meg a f?szereket. Megsózom, hozzáadom a finomra vágott hagymát és a reszelt sajtot. Ha langyosra h?lt, simára keverem a nyers tojásokkal és a tejföllel. Elkészítése: t?zálló tálban a nyers karfiolt és zöldséget rétegenként egymásra rakom, közben meglocsolom a paprikás-tojásos mártással. A tetejére karikázom a paradicsomot, és a mártással meglocsolom. Az edényt alufóliával befedem és az el?melegített forró süt?ben 30 percig párolom, végül fedelét levéve megpirítom.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 392 kcal / 1646 kJ.
Italajánlat: száraz rosé Villányi kékfrankos rosé `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY