Megjelenítés módja:
 
Előző 1 744 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Mantovai tököstészta

Mantovai tököstésztaHozzávalók

40-50 dkg süt?tök
1 kisebb vöröshagyma
5 dkg vaj
só, ?rölt fekete bors
3-4 szem hámozott mandula
1 dl tejszín
30 dkg tollhegytészta
a tetejére:
7-8 dkg reszelt parmezán

      A süt?tököt megtisztítjuk, magjait kikaparjuk, húsát kétujjnyi vastag cikkekre vágjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. Az uborkagyalu is jó erre a célra. A hagymát lehéjazzuk, felaprítjuk és az olvasztott vajon 3-4 perc alatt megfonnyasztjuk. A tököt hozzáadjuk, 1 percig sütjük, fél kiskanálnyi sóval és fél mokkáskanál ?rölt borssal ízesítjük. Lefödve, kis lángon 12-15 percig pároljuk, közben, nehogy odakapjon többször megkeverjük. Ezután a vékony csíkokra vágott mandulát beleszórjuk, a tejszínnel meglocsoljuk. Épp csak 1 percig forraljuk, majd a kif?zött, jól lecsöpögtetett tésztát is beleforgatjuk. A reszelt sajttal megszórva tálaljuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 586 kcal / 2450 kJ.
Italajánlat: száraz rozé Villányi kékfrankos rozé `00.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY