Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1063 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Fagylalttal töltött fagylalt

Fagylalttal töltött fagylaltHozzávalók

6 gombóc csokoládéfagylalt
4-4 dkg pisztácia és feny?mag
4 gombóc vaníliafagylalt
2 dl tejszín
1. A csokoládéfagylalt háromnegyedét egy kisebb négyszögletes forma aljára és oldalára kenjük. 2. Az a legjobb, ha megnedvesített késsel dolgozunk. Legalább 20 percre a mélyh?t?be tesszük, hogy megszilárduljon. A pisztáciát és a feny?magot néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy vékony, küls? hártyájukat ledörzsölhessük (lehet kapni így, eleve megtisztítva is). 3. Megvárjuk, amíg kih?l, azután a vaníliafagylaltba keverjük, a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Ezután egyenletesen a csokoládéfagylalttal bélelt formába töltjük.Rövid ideig fagyasztjuk, végül a maradék csokoládéfagylaltot a tetejére kenjük. Kifagyasztjuk, tálaláskor a formát néhány másodpercre meleg vízbe állítjuk, tartalmát vágódeszkára borítjuk. A fagylaltot forró vízbe mártott késsel szeleteljük föl.


Elkészítési id?: 25 perc + dermedés.
Egy adag: 641 kcal / 2680 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Aszú 4 puttonyos `95.

Jótanács: ? Ha a formát megnedvesített celofánnal kibéleljük, és csak ezután rétegezzük bele a fagylaltot, könnyebb a tálalás: a forma tartalma könnyedén kicsusszan, csak a celofánt kell lehúzni róla..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY