Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1313 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Szilvás batyu

Szilvás batyuHozzávalók (12 darab)

1 csomag (50 dkg)
fagyasztott leveles tészta
12 szép szem szilva
vagy ringló
5-5 dkg darált dió, cukor
és szilvalekvár
a tészta lekenéséhez:
1 tojás
a tészta nyújtásához: liszt
a sütemény tetejére:
2-3 ev?kanál szilvalekvár
2 ev?kanál vékony
lapocskákra vágott
mandula

      A tésztát h?t?szekrényben fölengedjük. A szilvát megmossuk, a szemeket behasítva kimagozzuk, ügyelve, hogy egyben maradjanak. A diót, a cukrot és a szilvalekvárt összekeverjük és a gyümölcsbe, a mag helyére töltjük. A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon 24x32 centisre nyújtjuk, majd 3x4 részre vágjuk; így lesz 12 darab bel?le. Mindegyik közepére 1-1 töltött szilvát rakunk, és a tészta sarkait kissé ráhajtjuk, de nem kell, hogy összeérjenek. Tepsire rakjuk ? a tészta elég zsíros, ezért a tepsit nem kell kivajazni ?, fölvert tojással lekenjük. El?melegített süt?ben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) kb. 20 percig sütjük. Ha kész, a gyümölcsöt forró szilvalekvárral megecseteljük, a mandulával megszórjuk.


Elkészítési id?: 1 óra + amíg a tészta felenged.
Egy adag: 258 kcal / 1079 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor Tawny port.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY