Megjelenítés módja:
 
Előző 1 705 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Trikolor grízgombócleves

Trikolor grízgombóclevesHozzávalók

2,5 dl tej
4 dkg Rama
margarin
?rölt bors
7,5 dkg búzadara
1 tojás
1 púpozott ev?kanál liszt
1 kiskanál paradicsompüré
2 ev?kanál mélyh?tött
parajkrém
1 kiskanál ?rölt
bazsalikom
1,25 l húsleves
(er?leves)
4 kiskanál reszelt
parmezán
só, ?rölt szerecsendió

      A tejet a margarinnal felforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk. A búzadarát apránként, folyamatosan keverve (mert könnyen leragad) beleszórjuk, 8-10 percig f?zzük, majd a t?zr?l lehúzzuk. Ha kissé kih?lt, a felvert tojást és a lisztet beleforgatjuk. A s?r? masszát 3 egyenl? részre osztjuk. Az egyiket "fehéren" hagyjuk, a másikat a paradicsompürével, a harmadikat a kinyomkodott parajkrémmel színezzük. Ez utóbbiba egy kevés reszelt szerecsendiót is szórunk. Amikor a háromféle keverék már majdnem teljesen kih?lt, vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk bel?lük, és a forró levesben 10 percig f?zzük. Reszelt parmezánt kínálhatunk mellé, amivel a levest ki-ki a maga tányérján megszórhatja.


Egy adag: 1572 kcal / 376 kJ.
Italajánlat: száraz fehérborEtyeki pinot gris 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY