Megjelenítés módja:
 
Előző 1 614 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Hideg cukkinileves

Hideg cukkinilevesHozzávalók

6 dl kefir
2 db kisebb (kb. 15 cm hosszú) cukkini
1 dl kovászosuborkalé
1 csokor friss, zöld kapor
1 kiskanál porcukor
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint kevés só

      Elôkészítése: az egyik cukkinit feldarabolom. A másikat - mint az uborkát szokás - legyalulom. A fokhagymát tisztítás után darabokra vágom. A kaprot felaprítom. Elkészítése: turmixpohárba töltöm az uborkalevet. Hozzáteszem a felaprított cukkinit meg a fokhagymát, és addig keverem, amíg pépessé nem válik. Ekkor hozzáöntöm a kefirt, és beleszórom a kapor felét. Cukorral és sóval ízesítem. Addig keverem, amíg egynem?, habos, s?r? leves lesz. Az el?h?tött levesescsészékben elosztom a gyalult cukkinit, ez lesz a leves betétje. Ráöntöm a s?r? levet, és meghintem a maradék apróra vágott kaporral.


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 621 kcal / 148 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor (Badacsonyi szürkebarát).

Jótanács: Ha el?z?leg jól leh?tik a hozzávalókat, akkor lesz az igazi! Ha nincs id? leh?teni, egy-két jégkockát tegyenek a levesescsészékbe, és öntsék rá a levest! A nyári melegben könyny?, üdít?, vitamindús fogás. El?z? nap is elkészíthet?, tálalás elôtt csak jól keverjék össze..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY