Megjelenítés módja:
 
Előző 1 985 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Ausztrál almatorta

Ausztrál almatortaHozzávalók (8 személyre)

a tésztához: 15 dkg finomliszt
csipetnyi só
6 dkg cukor
7,5 dkg sótlan vaj
2 nagy tojás sárgája
fél kiskanál vaníliaaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
kb. 0,25 dl hideg víz
a forma kikenéséhez: 2 dkg vaj
a töltelékhez: 6-8 közepes zöldalma
1 citrom
2 nagy tojás sárgája
1,5 dl tejszín
1 kiskanál vaníliaaroma vagy 2 csomag vaníliás cukor
6 dkg cukor

      A lisztet a sóval meg a cukorral összekeverjük, a közepébe mélyedést nyomunk és az apróra vágott vajat beleszórjuk. Villával addig keverjük, míg morzsalékos nem lesz. A tojássárgáját a vaníliaaromával meg a vízzel összekeverjük, és a vajas liszttel összegyúrjuk. Letakarva 20 percre hideg helyre állítjuk. Alacsony perem?, 24-26 centi átmér?j? tortaformát kivajazunk, a belisztezett deszkán kinyújtott tésztával kibéleljük úgy, hogy pereme is legyen. Süt?papírt fektetünk rá és lencsével vagy babbal megszórjuk. Ez arra szolgál, hogy a tészta ne hólyagosodjon föl. Miután ezek a hüvelyesek másra már nem igazán használhatók, célszer? kés?bb sütés után egy üvegben hasonló alkalmakra eltenni. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 15 percig el?sütjük. A töltelékhez az almát meghámozzuk, félbevágva magházát kimetsszük, húsát csinos cikkekre vágjuk, fél citrom kifacsart levével meglocsoljuk. Az el?sütött tésztáról a hüvelyeseket a süt?papírral együtt levesszük, tetejét az almacikkekkel kirakjuk. A citrom reszelt sárga héjával megszórjuk. A tojássárgáját, a tejszínt a vaníliaaromával meg a cukorral elhabarjuk, és a gyümölcsre öntjük. A süt? középs? rácsára téve változatlan lánggal kb. 30 percig sütjük. Langyosan szokás tálalni.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 337 kcal / 1409 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY