Megjelenítés módja:
 
Előző 1 461 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Boros báránycomb, babbal

Hozzávalók

40 dkg fehér bab
80 dkg kicsontozott báránycomb
só, ?rölt bors
5 ev?kanál olaj
1 vöröshagyma
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál morzsolt kakukkf?
1 babérlevél
10 dkg paradicsompüré
2 dl száraz vörösbor
2 ev?kanál cukor

      A babot, a f?zést megel?z? este hideg vízbe áztatjuk. A báránycombot megsózzuk, megborsozzuk, eredeti formájára visszahajtjuk, és zsineggel átkötözzük. Utána az olajban körös-körül megpirítjuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra, a többit kockákra vágjuk, a hús köré szórjuk, rövid ideig pirítjuk. A zúzott fokhagymával meg a kakukkf?vel f?szerezzük, kissé megborsozzuk, és 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük. 5 deci vizet öntünk rá, lefedjük, és kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Közben a lesz?rt babot tiszta vízben feltesszük f?ni, kissé megsózzuk, a babérlevelet beledobjuk. Úgy 40 perc alatt puhára f?zzük. Ha a hús kész, a lábasból kiemeljük, visszamaradó levét merül?mixerrel pépesítjük vagy áttörjük. A paradicsompürét, a bort meg a cukrot hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, végül a lecsöpögtetett babot is beleforgatjuk. A báránycombot - miután a zsineget lefejtettük róla - fölszeleteljük, és a zöldséges-boros babbal körítjük.


Elkészítési id?: 2 óra + a bab áztatása.
Egy adag: 976 kcal / 4080 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY