Megjelenítés módja:
 
Előző 1 393 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sáfrányos sertésérmék

Hozzávalók

8 szelet, egyenként kb. 7 dkg-os sertéskaraj (borjú is lehet)
2 g igazi sáfrány (az olcsóbb sáfrányos szeklice is jó hozzá, de abból dupla adag kell)
2 ev?kanál liszt
4 ev?kanál olaj
só, ?rölt bors
1,5-1,5 dl fehérbor és víz
1 mokkáskanál ételízesít? por
1 citrom
1 kiskanál liszt
1,5 dl tejszín (lehet natúr joghurt is)
1 kiskanál konzerv zöldbors

      A karajszeleteket kissé kiverjük, majd a fele sáfránnyal összekevert lisztbe hempergetjük, és teflonserpeny?ben, forró olajon mindkét oldalukat megsütjük. Kis lángon még 3 percig pároljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk, majd egy tálra emeljük ?ket. Visszamaradó levét a borral meg a vízzel fölengedjük, az ételízesít?t beleszórjuk. A citromot - óvatosan, hogy a bels? fehér bundája ne kerüljön rá - meghámozzuk; felét vékony csíkokra vágjuk és a boros léhez szórjuk, majd a citrom kifacsart levével ízesítjük. A lisztet a tejszínnel simára keverjük, a boros pecsenyelébe öntjük és kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszer?en bes?r?södik. Végül a maradék sáfrányt meg a zöldborsot beleszórjuk, és a húst megforrósítjuk benne. Párolt rizs illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 541 kcal / 2262 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY