Megjelenítés módja:
 
Előző 1 389 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Rántott borda ínyenc módra

Hozzávalók

4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os sertéskaraj (borjú is lehet)
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál szárított rozmaring (a friss még jobb, de abból dupla annyi kell)
4-5 zsályalevél
5 dl tej
só, ?rölt bors
10 dkg liszt
2 nagy tojás
4-4 ev?kanál reszelt trappista sajt és zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
a tetejére:
fél csokor petrezselyem

      A karajszeleteket vékonyra kiverjük. A fokhagymát présen áttörjük, a rozmaringgal meg a fölaprított zsályával együtt a tejbe szórjuk. A húsokat belefektetjük, és letakarva h?t?szekrényben 1 éjjelen át pácoljuk. Másnap lecsöpögtetjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a lisztbe, a fölvert tojásba meg a sajttal összekevert zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. B?, forró olajban kisütjük, papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük. Tálaláskor a bordák tetejét fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. Köretnek könny? saláta illik hozzá.


Elkészítési id?: 35 perc + pácolás.
Egy adag: 627 kcal / 2621 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY