Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1164 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Lábasban sült kalács

Hozzávalók

      Egy mély porcelántálba kimérünk 40 deka kristálycukrot, és beleütünk 6 tojás sárgáját. Ezt az elektromos konyhagéppel jól összemixeljük. Hozzáadunk fél pohár hideg tejet - a langyostól csomósodik -, valamint 1-1,5 ev?kanál rumot. A mixelést ezekkel együtt folytatjuk. Most jön hozzá 40 deka liszt, amellyel lágyan elvegyítünk egy csomag süt?port és 25 deka olvasztott vajat. (De ennél többet langyosítunk meg, mert ezt használjuk a vaslábas kikenéséhez is.) Végül a 6 tojás fölvert habját lassan, gyengéden összekeverjük a tésztával. Ekkor a gyorsan szétterül? masszát a lábasba öntjük, és rátesszük a fed?t. El?melegített süt?ben el?ször nagy lángon sütjük körülbelül 10 percig, majd közepesre csökkentjük a meleget. Körülbelül háromnegyed óra múlva levesszük a vasfed?t, így sütjük pirosra a kalácsot. Aki nem biztos a dolgában, keskeny t?vel ellen?rizheti, hogy belül is átsült-e a tészta. Ha igen, akkor kikapcsoljuk a süt?t és kinyitjuk az ajtaját, hogy lassan, fokozatosan szokja a sütemény a küls? h?mérsékletet. Amikor úgy gondoljuk, hogy most már elég, akkor különféle véd?eszközökkel fölszerelkezve kiegyensúlyozzuk a forró, nehéz lábast a süt?b?l, illatozó tartalmát lassan, de határozott mozdulattal a nyújtódeszkára borítjuk. Egyik oldaláról a másikra forgatjuk, hogy párásodás nélkül h?ljön ki. Legkés?bb reggelig kih?l, akkor vaníliás porcukorral meghintjük, és egy nem átlátszó dobozba rejtjük. Ha megéri, két hétig is friss, puha marad, és vékony szeletekben, lekvárral, csokoládéöntettel vagy csak úgy, önmaga finomságában is élvezhet?.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY