Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1381 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Ecetes-hagymás lencsesaláta

Hozzávalók

30 dkg lencse
1 csapott kiskanál só
1 babérlevél
fél citrom reszelt héja
2 ev?kanál olaj
3 ev?kanál 10%-os csemege ételecet
2 ev?kanál porcukor
fél mokkáskanál ?rölt bors
kb. 3 dl víz
2 közepes lilahagyma
fél csokor metél?hagyma

      Az ecetes-hagymás változathoz a lencsét néhány órára - még jobb, ha egész éjszakára - hideg vízbe áztatjuk. Másnap lesz?rjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy b?ven ellepje, megsózzuk. A babérlevéllel meg a citromhéjjal f?szerezzük, lefödve, kis lángon puhára f?zzük, ügyelve, nehogy a szemek szétessenek, majd levében h?lni hagyjuk. Közben az olajat az ecettel meg a porcukorral összekeverjük, megborsozzuk, és a vízzel hígítjuk. A lencsét lesz?rjük, hideg vízzel leöblítjük (így a saláta leve szép, átlátszó marad), és az ecetes salátaöntetbe forgatjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékonyan fölszeleteljük, és a finomra aprított metél?hagymával együtt a lencséhez adjuk. Letakarva, h?t?szekrényben 2-3 órán át érleljük, hogy az ízek összeérjenek.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc + áztatás + érlelés.
Egy adag: 372 kcal / 1555 kJ.
Italajánlat: pilseni típusú világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY