Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1444 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Sárgarépás-pórés lencsesaláta

Hozzávalók

30 dkg lencse

3 szép sárgarépa (kb. 30 dkg)
1 szál póréhagyma (kb. 25 dkg)
2 ev?kanál porcukor
fél mokkáskanál ?rölt bors
2-3 ev?kanál 10%-os csemege ételecet
2 ev?kanál kukoricacsíra-olaj
1 csokor petrezselyem

      A sárgarépás-pórés lencsesalátához a beáztatott lencsét enyhén sós vízben megf?zzük. Közben a sárgarépát meg a póréhagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, enyhén besózva 1 órán át pihentetjük, ezalatt többször megforgatjuk. Utána hideg vízzel leöblítjük, akárcsak a puha lencsét. A porcukrot, a borsot meg az ecetet kb. 4 deci vízben kevergetve föloldjuk, az olajat meg a fölaprított petrezselymet hozzáadjuk, végül a répás pórét és a lencsét is beleforgatjuk.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc + áztatás + érlelés.
Egy adag: 391 kcal / 1635 kJ.
Italajánlat: pilseni típusú világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY