Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1172 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Mákos sárgarépakenyér

Hozzávalók

(egy gyümölcskenyér-formához, 12 szelethez)
15 dkg margarin
17 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
és felének kifacsart leve

4 tojás
25 dkg sárgarépa
10 dkg finomliszt
15 dkg darált mandula
10 dkg darált mák
1 csomag süt?por
a díszítéshez:
mandula

      A puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal meg a lével és csipetnyi sóval habosra keverjük. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és addig keverjük tovább, amíg egészen világos masszát nem kapunk. A megtisztított sárgarépát megreszeljük, és beleszórjuk. Ezután a liszt, a darált mandula meg a mák kerül bele. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk úgy, hogy közben a süt?port apránként adagoljuk hozzá. A gyümölcs-kenyérformát süt?papírral kibéleljük, és a tésztával megtöltjük. A tetejét mandulaszemekkel díszítjük. El?melegített süt?be toljuk, és közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 1 órán át sütjük. A formában hagyjuk kih?lni, majd kiborítjuk, és csak azután szeleteljük fel.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 340 kcal / 1422 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY