Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1157 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Körtés-gyömbéres teakenyér

Hozzávalók

(12 szelethez)
15 dkg vaj
17,5 dkg finomliszt
17,5 dkg Graham-liszt
1 csapott kiskanál süt?por
1 csapott kiskanál szódabikarbóna
2 csapott kiskanál gyömbérpor
2 szép körte
10-10 dkg cukor és méz
1 tojás
0,75 dl tej
kis darabka szirupban eltett gyömbér

      Egy kb. 1,2 literes püspökkenyér-formát 2 deka vajjal kikenünk. A kétféle lisztet a süt?porral, a szódabikarbónával meg a gyömbérporral egy tálban összekeverjük. A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, és magházát kimetsszük. Húsát egycentis kockákra daraboljuk, az el?z?ekhez adjuk. A cukrot, a mézet meg a maradék vajat mikrohullámú készülékben, közepes fokozaton 3 percig melegítjük. Kissé h?lni hagyjuk, majd a tojással meg a tejjel együtt a lisztes keverékhez adjuk. A formába töltve elsimítjuk. A szirupban megf?zött gyömbért lecsöpögtetjük, nagyon apró csíkokra vágjuk és egyenletesen a tészta tetejére szórjuk (de ezt el is hagyhatjuk). Az el?melegített süt?ben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses süt?ben 150 °C) kb. 1 óra 15 percig sütjük. Ha kész, 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva h?lni hagyjuk.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 284 kcal / 1188 kJ.
Italajánlat: illatos tea.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY