Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1194 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Meggyes-mandulás teakenyér

Hozzávalók

(12 szelethez)
15 dkg magozott meggybef?tt
17,5 dkg liszt
10 dkg darált mandula
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás
2-3 ev?kanál tej
2,5 dkg lapocskákra vágott mandula
2 ev?kanál méz

      Egy kb. 1,2 literes püspökkenyérformát süt?papírral kibélelünk. A meggyet hideg vízzel leöblítjük, majd leszárogatjuk. A lisztet a mandulával összekeverjük. A vajat kis darabokra vágjuk, a lisztes mandulával elmorzsoljuk. Akkor jó, ha a zsemlemorzsához hasonló állagú lesz. A cukrot a simára vert tojással meg a tejjel 2-3 percig keverjük, majd a meggyel együtt az el?z?ekhez adjuk. Egyenletesen a formába simítjuk, a tetejét a mandulával megszórjuk. Az el?melegített süt?ben, közepes lánggal (175 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 1 órát sütjük. Végül 10 percnyi pihentetés után rácsra borítjuk. Ha kih?lt, a tetejét a mézzel megkenjük.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 234 kcal / 979 kJ.
Italajánlat: illatos tea.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY