Megjelenítés módja:
 
Előző 1 972 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Almás kalács

Hozzávalók

(kb. 18 szelethez)
a tésztához:
7,5 dkg margarin
2,5 dkg (fél csomag) éleszt?
2 dl langyos, sovány tej
fél kiskanál só
6 dl (35-40 dkg) liszt
1 ev?kanál korpa
2,5 dl tejföl
2 kiskanál por- vagy 16 csepp folyékony édesít?szer
a töltelékhez:
4 savanyú alma vékony szeletekre vágva
1 kiskanál ?rölt fahéj
csipetnyi gyömbérpor
fél citrom reszelt héja
a kenéshez:
1 tojás

      Ehhez a recepthez vedd el? a margarint a jégszekrényb?l sütés el?tt legalább egy órával, hogy megpuhuljon. Morzsold az éleszt?t egy nagy, mély tálba, öntsd rá a tejet és keverd simára. Add hozzá a sót, a puha margarint és a lisztet. Jól megmosott kézzel gyúrd a tésztát addig, míg elengedi a tál falát (egy nagy gombóc lesz bel?le a tál közepén). Takard le, és langyos szobában hagyd kelni 30 percig. Ezután töltsd egy kivajazott gyümölcskenyérformába. (Még jobb, ha 3 kisebb, hosszúkás alumíniumformában osztod el.) Kend a tetejére a tejfölt (amiben el?tte elkeverted az édesít?szert). Amíg a tészta kel, az almákat mosd meg, vágd negyedekbe és távolítsd el csumájukat. Ezután szeleteld fel és fektesd rá s?r?n a tészta tetejére. Szórd meg a fahéjjal, a gyömbérporral és a reszelt citromhéjjal. Takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni még 20 percig. Végül kend meg tojással, majd nem túl meleg süt?ben (200 °C; légkeveréses süt?ben 190 °C) süsd kb. 20 percig.


Elkészítési id?: 45 perc + kelesztés.
Egy adag: 159 kcal / 665 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY