Megjelenítés módja:
 
Előző 1 773 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Darafélhold

Hozzávalók

(kb. 30 darabhoz)
1 liter tej
só, ?rölt bors
8 dkg vaj
20 dkg búzadara
(lehet kukoricadara is)
10-12 dkg felvágott
(lehet párizsi is)
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
a tepsik kikenéséhez:
olaj

      A tejet kissé megsózva, megborsozva fölforraljuk. A vajat beledobjuk, majd a búzadarát is beleszórjuk. Kis lángon, kevergetve 6-8 percig f?zzük, ezalatt jól bes?r?södik. A durvára aprított felvágottat, a sajt egyharmadát meg a tojásokat beledolgozzuk. Utána 1 centi vastagon egy kiolajozott nagy tepsibe simítjuk, és letakarva megvárjuk, amíg kih?l. Pogácsaszaggatóval kis félholdakat kanyarítunk ki bel?le, és megolajozott tepsire rakosgatjuk. A maradék sajttal meghintjük, el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 15 percig sütjük. Paradicsommártással kínáljuk.


Elkészítési id?: 45 perc + amíg a massza h?l.
Egy adag: 102 kcal / 428 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY