Megjelenítés módja:
 
Előző 1 830 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Zöldséges darafelfújt

Hozzávalók

(6 személyre)
1 liter tej, só
10 ev?kanál (kb. 25 dkg) búzadara (lehet kukoricadara is)
3 tojás
1 dl tejföl
50 dkg fagyasztott zöldségkeverék
12 dkg reszelt sajt
fél-fél mokkáskanál ?rölt bors
és reszelt szerecsendió
2 dkg vaj

      A tejet kissé megsózva fölforraljuk, a darát beleszórjuk, és kis lángon, szorgalmasan kevergetve 4-5 percig f?zzük, ezalatt kell?en bes?r?södik. A t?zr?l levéve, lefödve duzzadni hagyjuk. Ha kih?lt, a tojások sárgáját meg a tejfölt beledolgozzuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A zöldségkeveréket enyhén sós vízben puhára f?zzük, lesz?rjük, jól leszárogatjuk. A reszelt sajttal összekeverjük, megborsozzuk, a szerecsendióval f?szerezzük. Egy püspökkenyérformát kivajazunk, és a darás massza egyharmadát belesimítjuk. A sajtos zöldséget egy csíkban a közepére halmozzuk. A maradék darás massza fele a töltelék két oldalára, míg a többi a tetejére kerül. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 25 percig sütjük. Végül deszkára borítjuk és fölszeleteljük.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 347 kcal / 1451 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY