Megjelenítés módja:
 
Előző 1 639 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Korhely lencseleves

Hozzávalók

25 dkg lencse
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb vöröshagyma
4 ev?kanál olaj
1 púpozott ev?kanál liszt
2 babérlevél
1 ev?kanál ételízesít? vagy 1 húsleveskocka
fél ev?kanál paprikakrém
1 ev?kanál mustár
2 dl tejföl
1 kiskanál ecet
fél csokor petrezselyem
4 virsli

      A lencsét átválogatjuk és 2-3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát megtisztítjuk. Az el?bbieket karikákra, az utóbbit finomra vágjuk. Az olajon el?ször a hagymát futtatjuk meg, majd a zöldségkarikákkal tovább pirítjuk. A liszttel meghintjük, jól összekeverjük, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi levest szeretnénk. A lesz?rt lencsét hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk. Megf?szerezzük, majd lefödve, kis lángon puhára f?zzük. Végül a tejföllel dúsítjuk, az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, a fölaprított petrezselymet és a karikákra vágott virslit belekeverjük. Egy nappal a tálalás el?tt megf?zhet?.


Elkészítési id?: 45 perc + áztatás.
Egy adag: 561 kcal / 2345 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY