Megjelenítés módja:
 
Előző 1 403 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sült húsgombóc

Hozzávalók

(kb. 16 darabhoz)
2 zsemle
50 dkg darált sertéshús
2 tojás, 3 ev?kanál mazsola
1-1 dl tejszín és vörösbor
1 csapott ev?kanál ételízesít? por
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
fél mokkáskanál ?rölt bors
késhegynyi ?rölt gyömbér
4-5 ev?kanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj

      A zsemlét félcentis kockákra vágjuk, majd a hússal meg a tojásokkal összedolgozzuk. A mazsolát, a tejszínt és a bort hozzáadjuk, az ételízesít?vel, a zúzott fokhagymával, a citrom levével ízesítjük (esetleg sárga héját is belereszelhetjük), a borssal meg a gyömbérrel f?szerezzük. 4-5 perc alatt jól összedolgozzuk, majd a masszából nedves kézzel 16 diónyi gombócot formálunk. Egyenként zsemlemorzsában megforgatjuk, végül a nem túl forró olajban 6-7 perc alatt megsütjük. Papírtörülköz?re szedve lecsöpögtetjük, végül mindegyikbe egy-egy fogvájót szúrunk. Nagy el?nye, hogy már a mulatság el?tti napon elkészíthet?. Jól szolgál a farsangi italoktól megviselt gyomor megnyugtatására. Egy nappal a tálalás el?tt megf?zhet?.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 197 kcal / 824 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY