Megjelenítés módja:
 
Előző 1 491 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Rakott karfiol

Hozzávalók

(6 személyre)
1 kg tisztított karfiol (fagyasztott is lehet)

40 dkg kicsontozott, f?tt-füstölt pulykacomb
3 dl tejföl, 30 dkg juhtúró
1 csokor metél?hagyma
7 dkg vaj
2 ev?kanál liszt
6 dkg reszelt trappista sajt
1 tojás
a tálaláshoz:
tejföl

      A karfiolt - aminek tisztán mérve kell 1 kilónak lennie - közepes rózsáira bontjuk és enyhén sós, forrásban lév? vízben megf?zzük. Utána lesz?rve h?lni hagyjuk, f?z?levét félretesszük. (A fagyaszottat elég csak 1 percig forralni.) A f?tt-füstölt pulykacombot ledaráljuk, és 1 deci tejföllel összekeverjük. A többi tejfölt a juhtúróval simára dolgozzuk, a fölaprított metél?hagymával f?szerezzük, és ha kell, utánasózzuk. 5 deka vajat fölolvasztunk és a lisztet ?megizzasztjuk? rajta, azaz beleforgatjuk, de nem pirítjuk meg. Utána kb. 4 deci karfiolf?z?ével fölöntjük, majd habver?vel kevergetve 4-5 perc alatt s?r?re f?zzük. A t?zr?l levéve a reszelt sajtot meg a tojást is belekeverjük. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, vigyázva, mert a juhtúró és a füstölt hús is elég sós. Egy t?zálló tálat 2 deka vajjal kikenünk, és a jól lecsöpögtetett karfiol felét egyenletesen beleterítjük. A húsos masszát rákenjük, a sajtos mártás felét ráöntjük. Erre a maradék karfiol, majd a juhtúrós keverék, végül a többi mártás kerül. Forró süt?ben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) úgy 30 percig sütjük. Akkor jó, ha szépen megpirult és láthatóan összeállt. 10 percig pihentetjük, miel?tt fölszeletelnénk. A rakottas alján, akár friss, akár fagyasztott karfiolból készül, mindenképpen keletkezik egy kevés, kb. ujjnyi lé, ez nem jelent hibát.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 541 kcal / 2262 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY