Megjelenítés módja:
 
Előző 1 38 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Huncut hurkás pirítós

Hozzávalók

2 szép, savanykás alma
fél citrom leve
4 dkg vaj
4 szelet barna kenyér
5 ev?kanál tejföl
3 kiskanál ecetes torma
kb. 20 dkg sült véres hurka (de májas is lehet)

      Az almát meghámozzuk, magházát almafúróval kiemeljük. Utána a gyümölcsöt 3-4 milliméter vastag karikákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A vajon oldalanként 2-2 percig sütjük. A kenyérszeletek egyik oldalát el?re megpirítjuk. A tejfölt az ecetes tormával ízesítjük, majd a pirított oldalukkal lefelé fordított kenyerekre kenjük. A lecsöpögtetett, sült almával megrakjuk. A hurkát - miután héját lehúztuk - karikákra vágjuk, és a gyümölcs tetejére rakosgatjuk. Forró grillsüt?ben addig sütjük, amíg a hurka jól átforrósodik és kissé ropogós nem lesz. A tetejére friss tormát is reszelhetünk.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 422 kcal / 1764 kJ.
Italajánlat: világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY