Megjelenítés módja:
 
Előző 1 185 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tejfölös-kapros zúzagulyás

Hozzávalók

1 nagyobb vöröshagyma
3 ev?kanál olaj
40 dkg csirkezúza
1 ev?kanál pirospaprika
1 ev?kanál ételízesít? por
50 dkg burgonya
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes petrezselyemgyökér
kis darabka zellergumó
1 mokkáskanál ?rölt fekete bors
1 csokor kapor
1 dl tejföl

      A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és az olajon megfuttatjuk. A zúzát megtisztítjuk, kétfelé vágjuk, majd a hagymához adjuk, és fehéredésig sütjük. A pirospaprikával meghintjük és b? 1 liter vízzel fölöntjük. Az ételízesít?vel ?sózzuk?, lefödve, kis lángon puhára f?zzük. Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát nagyobb, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret meg a zellert kisebb kockákra vágjuk. A zúzához keverjük, megborsozzuk és addig f?zzük tovább, amíg ezek is megpuhulnak. Végül a fölaprított kaporral f?szerezzük, és egy kevés vízzel simára kevert tejföllel dúsítjuk. Ha kell, megsózzuk.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 368 kcal / 1539 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY