Megjelenítés módja:
 
Előző 1 579 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Fácánleves

Hozzávalók

(4 személyre)
1 konyhakész fácán
40 dkg sovány marhafart?
só vagy 1 húsleveskocka
1 kiskanál egész bors
kis darabka gyömbér
1 kiskanál konzerv paradicsompüré
30 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér vegyesen
1 közepes zellergumó
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
6 dkg finommetélt
10 dkg gomba
10 dkg fagyasztott zöldborsó
1 csokor petrezselyem

      A húsokat megtisztítjuk, többször váltott vízben megmossuk, és egy nagy fazékba tesszük. Annyi hideg vízzel öntjük le, hogy b?ven ellepje. Felforraljuk, habját sz?r?kanállal leszedjük, sóval, borssal, gyömbérrel, paradicsompürével ízesítve addig f?zzük, amíg a fácán félig megpuhul. A kétféle megtisztított répa, a zellergumó, az egészben hagyott hagyma meg a fokhagyma is a fazékba kerül, és az egészet jó puhára f?zzük. A megtisztított gombát fölszeleteljük, és a zöldborsóval együtt egy kevés levesben külön megpároljuk. Tálalás el?tt a levest lesz?rjük. A fácánból a nagyobb csontokat kiszedjük, húsát pedig tányérokba rakjuk. A f?tt sárgarépát vékony csíkokra szeljük, és a külön sós vízben megf?zött, lesz?rt finommetélttel, a gombával meg a zöldborsóval együtt a hús köré halmozzuk. A levest megforrósítjuk, és csak a tálalás pillanatában szedjük a tányérokba. Díszítésként petrezselyemmel megszórjuk.


Elkészítési id?: 2 óra 20 perc.
Egy adag: 395 kcal / 1652 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY