Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1225 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Norvég almatorta

Norvég almatortaHozzávalók (6 személyre)

6 alma
20 dkg cukor
5 dl víz
12,5 dkg vaj vagy margarin
3 tojás
1 citrom héja és leve
10 dkg mandula, a szemeket borító vékony hártyával együtt
a forma kikenéséhez: 2 dkg vaj

      Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivájjuk. 7-8 deka (3 ev?kanál) cukorral édesített vízben addig (kb. 5-6 percig) f?zzük, amíg meg nem puhul. Ezután jól lecsöpögtetjük, közben a maradék cukrot és a margarint habosra keverjük. A 3 tojássárgáját egyenként hozzáadjuk. A citrom kifacsart levét és reszelt héját meg a darált mandulát belekeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Az almákat magházukkal lefelé alacsony perem?, 23 centi átmér?j?, kivajazott süt?formába rakjuk, és a mandulás masszával leönt-jük. El?melegített süt?ben, a kö-zepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. Vaníliaöntettel vagy tejszínhabbal kínáljuk. Langyosan vagy hidegen egyaránt finom.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 418 kcal / 1748 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY