Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1043 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Dobostorta

DobostortaHozzávalók

a tésztához:
6 tojás,
12 dkg porcukor
4 dkg vaj
12 dkg finomliszt
a tepsi kikenéséhez:
vaj, liszt
a krémhez:
4 tojás
20 dkg porcukor
24 dkg vaj
3 dkg kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg étcsokoládé
a karamellhez:
12 dkg cukor

      A tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, közben az olvasztott vajat belecsurgatjuk, apránként a lisztet is hozzáadjuk. Egy süt?lemezt vagy egy nagy tepsi hátoldalát 23 centi átmér?j? tortakarika nagyságának megfelel?en bevajazunk, enyhén meglisztezzük. A tészta egyhatodát rákenjük, el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C) kb. 12 percig sütjük. Amint a süt?b?l kivettük, a lapot késsel kissé megemeljük, majd félretéve h?lni hagyjuk. A maradék tésztából ugyanígy még öt lapot sütünk. A krémhez a tojásokat a fele porcukorral vízg?z fölött s?r?re f?zzük, kevergetve kih?tjük. A vajat a maradék porcukorral, a kakaóval meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a cukros tojást, majd a puha (olvasztott) csokoládét is beledolgozzuk. Ebb?l a krémb?l 4 ev?kanálnyit kiveszünk, félretesszük. A többivel megkenünk öt lapot és egymásra illesztjük. H?-t?szekrényben dermedni hagyjuk, majd a félretett krémmel az oldalát körbekenjük. Újra h?t?be tesszük. A karamellhez a cukrot serpeny?be szórjuk és kis lángon, kevergetve aranysárgára pirítjuk. Ezután az utolsó tortalapra öntjük, egyenletesen elkenjük. Még miel?tt teljesen megkötne, olajjal vagy zsírral meg-kent késsel 16 szeletre vágjuk. Megvárjuk, amíg az égetettcukor-máz teljesen megkeményedik, majd a torta tetejére rakosgatjuk. Megjegyzés: az eredeti recept szerint a krémbe kakaópor mellett kakaóvaj és kakaómassza is került, ám ezekhez nehéz hozzájutni, ezért kissé módosítottuk.


Elkészítési id?: 2 óra 20 perc.
Egy adag: 386 kcal / 1614 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY