Megjelenítés módja:
 
Előző 1 350 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Göcseji sertésjava

Hozzávalók

60 dkg sertésdió (a comb kerek része)
só, ?rölt bors
4-5 dkg zsír (olaj is lehet)
1 nagyobb vöröshagyma
2 közepes zöldpaprika
15 dkg f?tt zöldbab
1 csokor petrezselyem
2 dl száraz vörösbor
4 dkg vaj
20 dkg vargányagomba

      A sertésdiót 4 egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Utána a zsíron a hús mindkét oldalát színesre sütjük, lecsöpögtetve lábasba rakjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra, a kicsumázott paprikát nagyobb kockákra, a babot kisebb darabokra aprítjuk. A hús visszamaradó zsírjában a hagymát megfonnyasztjuk, majd a paprikát is megfuttatjuk benne. A zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük, majd a húsra szórjuk. Ha konzerv- vagy mélyh?tött zöldbabot használunk, csak a végén tegyük bele. A bort és annyi vizet öntünk rá, hogy a húst ellepje, és lefödve puhára pároljuk. Ha kész, a vajon megfuttatott, szeletelt vargányát is belekeverjük. Tojásos galuska illik köretnek hozzá.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 575 kcal / 2404 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY