Megjelenítés módja:
 
Előző 1 31 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Fürjtojás lencsével

Hozzávalók

4 f?tt fürjtojás
4 dkg juhtúró
8 dkg juhsajt
3 dkg vaj
kapor, metél?hagyma és póréhagyma
a lencsesalátához:
30 dkg lencse
1 babérlevél
arasznyi póréhagyma vagy 1 vöröshagyma
1 ev?kanál méz
2-3 ev?kanál borecet
csipetnyi tengeri só

      El?ször a lencsesalátának látunk neki, azaz a lencsét átválogatjuk, megmossuk és hideg vízben, a babérral f?szerezve puhára f?zzük (ha el?re beáztatjuk, hamarabb elkészül). Ha kész, levében h?lni hagyjuk, majd lesz?rjük. A vékonyan fölszeletelt hagymával, a mézzel, a borecettel, a sóval összekeverjük, ha nem lenne elég ?szaftos?, egy keveset a f?z?levéb?l is hozzáadunk. A fürjtojásokat megtisztítjuk, elfelezzük, a sárgáját kikaparjuk, villával összetörjük, majd a juhtúróval, a reszelt juhsajttal meg a puha vajjal összekeverjük. Finomra vágott kaporral, metél?hagymával és a póréhagymával f?szerezzük, a tojások üregébe púpozzuk. Tányérra rakjuk, a lencsesalátát köréhalmozzuk. Italnak ?seink kumiszt ihattak hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc + amíg a lencse h?l.
Egy adag: 465 kcal / 1944 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY