Megjelenítés módja:
 
Előző 1 712 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Zöldséger?leves gombagaluskával

Hozzávalók

2 csomó sárgarépa
1 csomó petrezselyemgyökér
1 csokor petrezselyem
2 ág kakukkf?
1 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
2 ev?kanál olaj
só, ?rölt bors
1 kiskanál nem túl sós szójamártás
15 dkg csiperkegomba
5 dkg csirkemellfilé
1 tojás
1 zsemle
2 zsályalevél
2-3 dundi újhagyma

      A sárgarépát és a petrezselyem-gyökeret megtisztítjuk, lereszeljük. A petrezselyemzöldjéb?l 1 kiskanálnyit apróra vágunk, a többit szárastól összekötözzük a kakukkf?vel meg a babérlevéllel. Az így el?készített összes zöldséget a héjától megfosztott fokhagymával együtt az olajon kevergetve megpirítjuk. Utána 1,5 liter vízzel fölengedjük, megsózzuk, megborsozzuk, a szójamártással ízesítjük. Kb. 40 percig kis lángon f?zzük. Végül levét lesz?rjük; a visszamaradó zöldségb?l másnap krémlevest vagy vadast f?zhetünk. Amíg a leves f?, a gombát megtisztítjuk, 10 dekát vékony szeletekre, a többit apróra vágjuk. A nyers csirkemellfilét merül?mixerrel pépesítjük, majd a tojással, az áztatott és kifacsart zsemlével meg a gombavagdalékkal összegyúrjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és a fölaprított zsályával f?szerezzük. A levest fölforraljuk, a fölszeletelt gombát és újhagymát hozzáadjuk. Amint kis lánggal, de egyenletesen forr, két kiskanál segítségével a húsos, gombás masszából galuskát szaggatunk bele. 6-8 percnyi f?zés után a félretett petrezselyemmel megszórva, tálalhatjuk is. Még gazdagabb, ha kif?zött tészta is kerül bele.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 183 kcal / 753 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY