Megjelenítés módja:
 
Előző 1 567 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Brokkolikrémleves

Hozzávalók

35 dkg brokkoli (fagyasztott is lehet)
1 húsleveskocka
1 mokkáskanál só
fél-fél mokkáskanál ?rölt bors és reszelt szerecsendió
3 dl tejszín
1 kiskanál liszt

      A brokkolit megmossuk, ha a szára fás, levágjuk. Utána rózsáira bontjuk, szárát - miután ez f? meg nehezebben - fölaprítjuk. Fazékba szórjuk, a leveskockát beledobjuk, 1 liter vizet ráöntünk, és nagy lángon fölforraljuk. A tejszínt a liszttel simára keverjük, a puha brokkolira öntjük (liszt nélkül is készülhetne, de úgy kevésbé lágy az íze). Megsózzuk, a borssal meg a szerecsendióval f?szerezzük, és még 2-3 percig forraljuk, hogy kissé bes?r?södjön. A levest merül?mixerrel pépesítjük és kész is. Akinek nincs ilyen, a levest sz?rje le, a brokkolit pedig törje össze, így tegye vissza a levesbe. Fontos: forrón ne töltsük turmixgépbe, mert az elpattanhat és leforrázhatjuk magunkat.


Egy adag: 279 kcal / 1163 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY