Megjelenítés módja:
 
Előző 1 207 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Csirke gombabundában

Hozzávalók

50 dkg csirkemellfilé
só vagy ételízesít? por
15 dkg csiperkegomba
1 kisebb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csapott mokkáskanál ?rölt bors
2 tojás
kb. 15 dkg liszt
a sütéshez:
b? olaj

      A csirkehúst jó ujjnyi csíkokra vágjuk és besózzuk, vagy ételízesít? porral bedörzsöljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A gombát valamint a hagymát elnegyedeljük, és a fokhagymával meg a petrezselyemmel együtt tálba szórjuk. A sütéshez szánt olajból 1-2 ev?kanálnyit hozzáöntünk és merül?mixerrel nagyon apróra vágjuk, de ne pépesítsük! Megborsozzuk, a felvert tojásokat hozzáadjuk, majd annyi - kb. 10 deka - lisztet keverünk bele, hogy s?r?, palacsintatészta-szer? masszát kapjunk. A húst a maradék lisztben meghempergetjük, a gombás-lisztes keverékbe forgatjuk, végül b?, forró olajban oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük. Papírszalvétára szedve a felesleges olajat leitatjuk róla.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 445 kcal / 1860 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY