Megjelenítés módja:
 
Előző 1 265 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Mogyorós csirke

Hozzávalók

4 csirkecomb
só vagy ételízesít? por
2-3 tojás
1 mokkáskanál ?rölt bors
2 közepes gerezd fokhagyma
12 dkg földimogyoró (esetleg sós is lehet)
kb. 10 dkg finomliszt
a sütéshez:
olaj

      A csirkehúsról a b?rt lefejtjük, majd a combokat a forgónál kettévágjuk. Egy kevés sóval vagy ételízesít?vel bedörzsöljük, félretesszük. A tojásokat felverjük, a borssal meg az áttört fokhagymával f?szerezzük. A mogyorót durvára vágjuk. A combokat el?ször lisztbe, utána az ízes tojásba forgatjuk, majd a mogyoróban meghempergetjük úgy, hogy jól bele is nyomkodjuk, nehogy lehulljon róluk. Közepesen forró olajban, b?, nem túl nagy lángon oldalanként kb. 10-10 percig sütjük. Végül papírszalvétára szedve a felesleges olajat leitatjuk róluk. Mandulával vagy dióval is hasonlóképpen készíthetjük.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 582 kcal / 2433 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY