Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1161 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Kugler-torta

Kugler-tortaHozzávalók (16 szelet)

a tésztához:
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
7 tojás
25 dkg hámozott darált mandula
1,5 dkg zsemlemorzsa
a forma kikenéséhez:
2 dkg vaj
a krémhez:
5 dkg étcsokoládé
kb. 1 dl meleg víz
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg vaj
a tetejére:
1 maréknyi csokoládédara

      A tésztához a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük. 4 dekányit kiveszünk bel?le és 6 tojássárgájával habosra keverjük, majd a mandulát és a zsemlemorzsát is belekeverjük. Mind a 7 tojás fehérjéb?l kemény habot verünk, közben a maradék vaníliás porcukrot is beleszórjuk, és a tojásos masszába forgatjuk. Az egészet egy kivajazott, kb. 23 centi átmér?j? tortakarikába simítjuk, és közepesen forró süt?ben (180; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 35 perc alatt szép világosra sütjük. Elkészültét a beleszúrt t?vel ellen?rizhetjük. Ha kih?lt, lapjában kettéhasítjuk. Az étcsokoládét megreszeljük, a meleg vízben kevergetve föloldjuk, és megvárjuk, amíg kih?l. A porcukrot a vaníliás cukorral összeforgatjuk, majd a vajjal habosra keverjük, azután apránként az olvasztott csokoládéhoz adjuk. A tortát ezzel a krémmel töltjük úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson bel?le. Végül csokoládédarával megszórjuk. H?t?szekrényben 2-3 órán át dermesztjük.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc + h?tés.
Egy adag: 305 kcal / 1275 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY