Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1112 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Jókai-torta

Hozzávalók (16 szelet)

a tésztához:
25 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
1 csomag süt?por
30 dkg finomliszt
a forma kikenéséhez:
vaj, liszt
a töltéshez:
8 dl tejszín
10 dkg porcukor
0,5 dl rum
1 púpozott ev?kanál zselatinpor
20 dkg kimagozott cseresznye (fagyasztott vagy konzerv is lehet)
a tetejére:
10 dkg sárgabarackíz

      A vajat a porcukorral, a tojások sárgájával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, az el?z?ekbe forgatjuk. A süt?porral összeforgatott lisztet fakanállal belekeverjük. 23 centi átmér?j?, kivajazott, belisztezett tortaformába töltjük és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Ha kih?lt, lapjában kettévágjuk. A tejszínb?l a porcukorral ízesítve kemény habot verünk, majd cseppenként a rumot is hozzáadjuk. Háromnegyedét az egyik tortalapra kenjük, a lecsöpögtetett cseresznyével megszórjuk, a másik tortalapot rátesszük. A torta tetejét és oldalát a maradék tejszínhabbal megkenjük. A sárgabarackízt jól kikeverjük, simacsöves habzsákba töltjük, rács alakban a torta tetejére nyomjuk. H?t?szekrényben 1-2 órán át dermesztjük.


Egy adag: 415 kcal / 1735 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY