Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1159 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Krumplis pogácsa

Hozzávalók

12 dkg finomliszt
1 csomag süt?por
15 dkg f?tt, áttört burgonya
12 dkg zsír
1 tojás

olvasztott zsír
a tészta nyújtásához:
liszt
a tetejére:
1 tojás
a tepsi kikenéséhez:
zsír

      Minden hozzávalót alaposan összegyúrunk, majd a tésztát h?t?szekrényben fél órát pihentetjük. Utána belisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megfröcsköljük, összehajtogatjuk. A nyújtást, zsírozást és hajtogatást négyszer ismételjük. A legvégén ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, felvert tojással megkenjük, kiszaggatjuk, é a pogácsákat bezsírozott tepsire rakosgatva aranysárgára sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc + hajtogatás.

Italajánlat: sör vagy száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY