Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1283 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Sonkás pogácsa

Hozzávalók

26 dkg finomliszt
12 dkg f?tt, áttört burgonya
1 tojás
1 csomag süt?por
15 dkg zsír

?rölt bors
füstölt szalonna zsírja
12 dkg durvára vágott f?tt, füstölt sonka
a tészta nyújtásához:
liszt
a tepsi kikenéséhez:
zsír
a tetejére:
1 tojás

      A sonka kivételével a hozzávalókból jól gyúrható tésztát készítünk, majd belisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A meleg szalonnazsírral meglocsoljuk és a sonka egy részével megszórjuk. Hajtogatjuk, majd fél órát pihentetjük. Újra nyújtjuk, zsírral meglocsoljuk, sonkával megszórjuk, és ismét hajtogatjuk, meg pihentetjük. Ezt 20-30 perces id?közökben négyszer ismételjük. A legvégén a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, kizsírozott tepsire rakjuk, és el?melegített süt?ben aranysárgára sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra + hajtogatás.

Italajánlat: sör vagy száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY