Megjelenítés módja:
 
Előző 1 291 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Ropogós csirkecomb mikrohullámú készülékben

Hozzávalók

4 közepes csirkecomb

a bundázáshoz:
3 ev?kanál liszt
2 tojás
1 zacskó f?szeres burgonyaszirom (10 dkg)
2 ev?kanál zsemlemorzsa

      A csirkecombok b?rét lehúzzuk, a húsát körös-körül besózzuk, majd 10-15 percig állni hagyjuk. Közben a burgonyaszirmot nejlonzacskóba töltjük, és sodrófát görgetve rajta durvára törjük. A csirkecombokról a nedvességet leitatjuk, és el?ször lisztbe, majd a fölvert tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsával összekevert burgonyasziromba forgatjuk. Lapos, kerek tálra fektetjük úgy, hogy a combok fels? része a peremére kerüljön, csontos alsó végük pedig a közepe felé nézzen (itt sül kevésbé), és 750 wattal 5 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk, és a sütést még 5 percig folytatjuk. A legvastagabb részeket húst?vel megszurkáljuk, ha még nem sültek volna meg, változatlan teljesítménnyel 1-2 percig tovább sütjük. Ez után 5 percig állni hagyjuk, ezalatt a csirkecombok bundája kissé megkeményedik, ropogóssá válik. Készíthetjük crisp tálban, crisp fokozaton is, ilyenkor a húst nem kell megfordítani.


Elkészítési id?: 25 perc + pihentetés.
Egy adag: 490 kcal / 2060 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY