Megjelenítés módja:
 
Előző 1 105 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sonkapástétom

Hozzávalók

60 dkg f?tt, füstölt hús (lehet?leg nem túl zsíros)
37,5 dkg (3 doboz) natúr sajtkrém
1 mokkáskanál ?rölt bors
1 csapott kiskanál majoránna
20 g (2 csomag) étkezési zselatin
1,5 dl víz
10 f?tt fürjtojás

      A húst ledaráljuk. (Célszer? a végén egy kevés kenyeret tenni a darálóba, hogy kipréselje a maradék húst.) A sajtkrémmel összedolgozzuk, a borssal és a majoránnával f?szerezzük. A zselatint 1,5 deci hideg vízben 2-3 percig áztatjuk, majd épp csak addig melegítjük, míg föl nem oldódik, de forralni nem szabad. Egy ?zgerincformát fóliával kibélelünk, majd megtöltjük vízzel, amit néhány perc múlva kiöntünk. Ez azért kell, hogy a fólia teljesen az oldalához simuljon. A zselatint a húsos masszába keverjük, és a felét a formába töltjük. A f?tt, tisztított tojásokat hosszában a közepébe nyomkodjuk. A maradék húsos masszát rákenjük, végül h?t?szekrényben kocsonyásodni hagyjuk. Kiborítva, fölszeletelve tálaljuk.


Elkészítési id?: 30 perc + dermesztés.
Egy adag: 304 kcal / 1274 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY