Megjelenítés módja:
 
Előző 1 49 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Kaszinótojás

Hozzávalók

(10 személyre)
5 tojás
12 dkg vaj
1 ev?kanál liszt
1,5 dl tej

?rölt bors
mustár
néhány csepp citromlé
3 dl kész majonéz
1-1 dl tejföl és tejszín
4 dkg zselatinpor
a díszítéshez:
2 tojás
1 kg kenyér
1 kígyóuborka
vaj
ecetes torma
2-3 paradicsom és paprika
1 fej saláta
1 csomó hónapos retek
néhány szem olajbogyó
fél csokor petrezselyem

      A tojásokat megf?zzük, hideg vízben jól kih?tjük. Ezután fehérmártást (besamelt) készítünk: 2 deka vajon a lisztet megfuttatjuk, vigyázva, nehogy megpiruljon. A tejet ráöntjük, kevergetve épp csak 1,5 percig f?zzük. Akkor jó, ha jó s?r? lesz és az edény falától elválik. Ezután h?lni hagyjuk, de közben 5 f?tt tojást hosszában kettéhasítunk. A sárgájukat kikaparjuk, és sz?rszitán áttörjük a maradék 10 deka vajjal meg a besamellel együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés mustárral és a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. A masszát habzsákba kanalazzuk és nagy részét púposan - ahogyan a képen is látható - a fél tojásokba töltjük, majd ezzel a felükkel lefelé egyenként rácsra borítjuk (a rács alá tálcát is fektetünk). Így ahogy van, a h?t?be tesszük, amíg a bevonásához használt (szaknyelven zománc) mártást elkészítjük. A majonézt a tejföllel meg a tejszínnel simára keverjük, az 1 deci vízben fölolvasztott, de már csak langyos zselatint belecsurgatjuk. A tojások bevonása némi rutint igényel. Ha ugyanis a majonézes massza még meleg, híg, a tojásokról lefolyik. Ha azonban kih?l, megdermed, vízg?zre téve újra fel kell olvasztani. Tehát néhány perc az, amikor ?lehet vele bánni?, ezalatt a fehér zománcmártást ev?kanállal egyenletesen a tojásokra csurgathatjuk. Ezután újra a h?t?szekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. A díszítéshez félretett f?tt tojásokat cikkekre hasítjuk. A kaszinótojásokat kissé körbevágjuk (így a lefolyt bevonómassza leesik róluk), és a tálra rakosgatjuk, tetejüket a maradék tojáskrémmel díszítjük. Végül a fölszeletelt vajat és a tormát is rátesszük. Paradicsom- és paprikaszeletekkel, salátalevelekkel, vékony csíkokra vágott retekkel, olajbogyóval meg petrezselyemlevelekkel díszítjük.


Egy adag: 697 kcal / 2914 kJ.
Italajánlat: ásványvíz, szénsavas üdít?ital vagy sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY