Megjelenítés módja:
 
Előző 1 537 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Töltött fonott kalács

Hozzávalók

(8 személyre)
a tésztához:
60 dkg finomliszt
5 dkg éleszt?
8 dkg cukor
4 dl tej
késhegynyi só
3 tojássárgája
2 ev?kanál olaj
a töltelékhez:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
3 ev?kanál cukrozatlan kakaópor
a tepsi kikenéséhez: vaj
a kalács lekenéséhez: 1 tojás

      A lisztet átszitáljuk. Az éleszt?t 1 deci cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát dagasztunk. 6 kis cipót formálunk bel?le és letakarva, langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük. Közben a margarint a cukorral simára keverjük, majd a vaníliás cukorral meg a kakaóporral ízesítjük. Az id?közben megkelt cipókat egyenként kinyújtjuk és a töltelék arányos részével megkenjük. Utána feltekerjük. Ha mindegyikkel készen vagyunk, 3-3 rudat a hagyományos módon egymásba fonunk. Az így kapott 2 kalácsot kivajazott tepsibe tesszük, 20 percig pihentetjük, felvert tojással lekenjük, majd el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 35-40 percig sütjük.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 925 kcal / 3867 kJ.
Italajánlat: kakaó.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY