Megjelenítés módja:
 
Előző 1 750 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sonkás kocka

Hozzávalók

25 dkg nagykockatészta

2 ev?kanál olaj
4 tojás
4 dl tejföl
20 dkg darált sonka vagy f?tt füstölt hús (maradék is lehet)
1 mokkáskanál ?rölt fekete bors
a tepsi kikenéséhez:
3 dkg vaj
2 ev?kanál zsemlemorzsa

      Egy lábasban 3 liter vizet forralunk, majd a nagykockát 1 csapott kiskanál só kíséretében beleszórjuk. A tésztát közepes lángon 6-7 percig f?zzük, majd fakanállal egyet kiemelünk bel?le és szemrevételezzük: ha sima, szinte teljesen átlátszó, akkor jó; de kóstoljuk meg a biztonság kedvéért. Ha kész, lesz?rjük, hideg vízzel leh?tjük. Utána jól lecsöpögtetjük, és nehogy összeragadjon, az olajjal elkeverjük. A tojások sárgáját egy tálban a tejföllel simára verjük, a darált sonkát hozzáadjuk. Megborsozzuk, 1 mokkáskanál sót adunk hozzá, és a f?tt tésztát belekeverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan, nehogy összetörjön, két-három mozdulattal beleforgatjuk. Egy közepes, kb. 20x30 centis t?zálló tálat vagy közepes tepsit kivajazunk, morzsával behintünk, és a tésztás masszát egyenletesen belesimítjuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 50 percig sütjük. Miel?tt kockákra vágva tálalnánk 10 percig pihentetjük .


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 675 kcal / 2822 kJ.
Italajánlat: száraz, f?szeres karakter? fehérborból készített fröccs.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY