Megjelenítés módja:
 
Előző 1 300 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Souvlaki tzatzikivel

Souvlaki tzatzikivelHozzávalók

60 dkg csirkemellfilé, de lehet borjúcomb vagy marhabélszín is
1 húsos zöldpaprika
1 vöröshagyma
1 ev?kanál görög f?szerkeverék
(készen kapható)
6 ev?kanál olaj (olíva is lehet)
a tzazikihez:
1,2 kg kígyóuborka, só
5 dl 20%-os tejföl
4 dl joghurt
0,5 dl olívaolaj
0,3 dl vörösborecet
?rölt fehér bors
1 kis fej fokhagyma

      A húst kétcentis kockákra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, a húshoz hasonló nagyságúra daraboljuk. A hagymát lehéjazzuk, cikkekre vágjuk. Az így el?készített hozzávalókat felváltva 4 nyársra vagy kihegyezett hurkapálcára húzzuk. A f?szerkeveréket az olajjal összekeverjük és ezt a nyársakra locsoljuk úgy, hogy mindenhol érje, majd letakarva, h?t?-szekrényben egy éjszakán át érlel-jük. A tzazikihez a kígyóuborkát lereszeljük, kissé besózzuk és 20-25 percig állni hagyjuk. A tejfölt és a joghurtot ? miután a savót leöntöttük róluk ? összekeverjük, majd az olajat meg a borecetet hozzáadjuk. Kissé megsózzuk, ?rölt fehér borssal meg zúzott fokhagymával f?szerezzük, végül a jól kinyomkodott uborkát is beleforgatjuk. Letakarva h?t?szekrényben 4-5 órán át érleljük. A nyársakat forró rostsüt? lapon vagy serpeny?ben, többször megforgatva kb. 10 perc alatt megsütjük, de elkészíthetjük 200 °C-os süt?ben 18-20 perc alatt is. A tzazikivel tálaljuk. Úgy is asztalra adhatjuk, hogy a tzazikit el?ételként kínáljuk, a souvlakihoz pedig tepsiben sült burgonyát adunk.


Elkészítési id?: 1 óra + érlelés.
Egy adag: 730 kcal / 3052 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Somlói Hárslevel? `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY