Megjelenítés módja:
 
Előző 1 9 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Aszpikos sonkatekercs

Hozzávalók

(6 személyre)
1 liter víz
2 húsleveskocka
1 kiskanál ecet
6 dkg zselatinpor
30 dkg natúr krémsajt
2 ev?kanál lecsöpögtetett ecetes torma (a finomra reszelt fajta)
fél mokkáskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 csapott kiskanál porcukor
1 mokkáskanál citromlé
12 szelet sonka (f?tt, füstölt hús is lehet)
2 f?tt tojás
1 kis csokor petrezselyem
1,5 kg kész franciasaláta
(ebbe levesben f?tt, maradék zöldség is kerülhet)

      8 deci vizet a leveskockával és az ecettel ízesítve 2-3 percig forralunk. A zselatint a maradék 2 deci vízbe áztatjuk, majd a többi folyadékba öntjük. 2-3 percig kevergetve - mert a zselatin könnyen leég - forraljuk. Még 2 percig a t?zön hagyjuk, majd félrehúzva 5 percig pihentetjük. Végül ritka szövés? vászonkend?n (tiszta konyharuhán) átsz?rjük. Amíg h?l, a krémsajtot a tormával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a porcukorral és a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. A sonkaszeleteket kiterítjük, egy csíkban a tormakrémet az egyik oldalukra halmozzuk, föltekerjük. Az így el?készített összes sonkatekercset akkora t?zálló tálba vagy tepsibe fektetjük, amekkorába pontosan belefér, majd kiszedegetjük bel?le. Ez csak látszólag értelmetlen, valójában az a célja, hogy kiszámítsuk, mekkora tálba kerüljenek a tekercsek, amiben az aszpik teljesen elfedi ?ket. Ebb?l, ha már csak langyos, 4-5 ev?kanálnyit a tepsibe locsolunk, és ide-oda mozgatva elterítjük. Akkor jó, ha az alját nagyon vékonyan bevonja. H?t?szekrényben dermedni hagyjuk. Közben a tojásokat karikákra szeljük, majd elfelezzük. 12 szépet az aszpikra rakunk olyan távolságban, hogy majd a kés?bb rákerül? sonkatekercsek közepére kerüljenek. A tojáshoz egy-egy petrezselyemlevelet, esetleg marinált paprikacsíkot is tehetünk, majd mindegyikre egy kiskanálnyi zselatint locsolunk, és h?t?szekrénybe tesszük, hogy a díszítést ?megfogja?. Utána hajtási oldalukkal felfelé a sonkatekercseket ügyesen a tojásokra fektetjük. A maradék aszpikot - amit, ha közben megkocsonyásodna, kissé fölmelegítünk - a sonkatekercsekre öntjük. H?t?szekrényben dermedni hagyjuk. Végül a tálat fél percre meleg vízbe állítjuk, majd tartalmát deszkára borítjuk, és forró vízbe mártott késsel a tekercsek találkozásánál fölszeleteljük. A franciasalátát egy tálra halmozzuk, egyenletesen ellapítjuk, az aszpikos sonkatekercseket rárakosgatjuk. A maradék tormakrémmel díszítjük, de salátalevelekkel, paradicsommal, petrezselyemmel még látványosabb. Ha az ízes aszpikból marad, azt kis kockákra vágva körészórhatjuk.


Elkészítési id?: 2 óra + amíg megdermed.
Egy adag: 903 kcal / 3775 kJ.
Italajánlat: ásványvíz, sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY