Megjelenítés módja:
 
Előző 1 950 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Aszalt szilvás kalácsfelfújt

Hozzávalók

(8 szelethez)
50 dkg kalács
6 tojás
6 dl tej
6 ev?kanál cukor
1 csomag (4 dkg) f?zni való vaníliás pudingpor
20 dkg kimagozott aszalt szilva
a forma kikenéséhez:
vaj
a tetejére:
porcukor

      A kalácsot egyforma ujjnyi vastag szeletekre vágjuk (kb. 14-15 darab lesz bel?le) és süt?ben megpirítjuk. A tojásokat kissé fölverjük, a tejet, a cukrot meg a pudingport hozzáadjuk, jól kikeverjük. Egy 2 literes ?rtartalmú kuglófformát (lehet ?zgerinc vagy t?zálló tál is) kivajazunk. Egy réteg kalácsot belefektetünk, aszalt szilvát szórunk rá, majd a tejes-pudingporos keverékkel meglocsoljuk. A rétegezést így addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Minden sort jól nyomkodjunk le, hogy a tojásos massza a tetejét is ellepje. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (175 °C; légkeveréses süt?ben 155 °C) 50-55 percig sütjük. Félid?ben, ha túlzottan pirulna, alufóliával lefedjük. A formából deszkára borítjuk, így hagyjuk h?lni. Melegen, hidegen egyaránt kiváló. Porcukorral meghintve tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 437 kcal / 1827 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY