Megjelenítés módja:
 
Előző 1 308 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Szekszárdi vörösborban párolt kacsa

Hozzávalók

10 dkg füstölt szalonna
2 vöröshagyma
1 konyhakész pecsenyekacsa
1 kisebb zeller
2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér
1-1 kiskanál csíp?s és édes pirospaprika
1-1 kiskanál só és majoránna
csipetnyi reszelt szerecsendió
kb. 3 dl szekszárdi kadarka
10-15 dkg csiperkegomba

      A szalonnát kis kockákra vágjuk, lábasban, kis lángon kiolvasztjuk. A lehéjazott vöröshagymát finomra aprítjuk, a szalonnán üvegesre sütjük. Közben a kacsát 8 részre daraboljuk, a hagymás alaphoz adva körös-körül megpirítjuk. A zellert, a répát meg a gyökeret megtisztítjuk, egycentis kockákra vágjuk, a húshoz adjuk és megpirítjuk. Utána a kétféle pirospaprikával meghintjük, megsózzuk, a majoránnával meg a szerecsendióval f?szerezzük, a bort ráöntjük. Lefödve, kis lángon puhára pároljuk, majd a megtisztított, cikkekre vágott gombát is hozzáadjuk, néhány perc alatt a zsírjára sütjük. F?tt csuszatésztával kínáljuk, természetesen szekszárdi bor kíséretében.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 693 kcal / 2897 kJ.
Italajánlat: szekszárdi száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY