Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1059 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


F?tt, sült pogácsa éleszt? nélkül

Hozzávalók

(egy nagy tepsihez, kb. 25 darabhoz)
4 dl tej
16 dkg vaj
1 mokkáskanál só
32 dkg liszt
6 tojás
16 dkg reszelt trappista sajt
a tepsi kikenéséhez:
vaj, liszt
a tetejére:
1 tojás

      A tejet a vajjal fölforraljuk, megsózzuk, majd kevergetve beleszórjuk a lisztet. Továbbra is keverve, kis lángon épp csak 1 percig f?zzük addig, míg el nem válik az edény falától. A t?zr?l lehúzzuk, és 5 perc elteltével a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Fontos, hogy a tojásokkal addig keverjük a tésztát, amíg teljesen sima (egynem?) massza lesz, csak utána adjuk hozzá a másik tojást. A reszelt sajtot beledolgozzuk, majd vizes kézzel - ezt a tésztát nem lehet nyújtani - pingponglabda nagyságú golyókat szaggatunk bel?le. Ezeket egyenként ellapítjuk, pogácsa alakúra formázzuk, és egymástól 3 centi távolságra, megvajazott, meglisztezett tepsibe rakosgatjuk. Fölvert tojással megkenjük és el?melegített süt?ben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 20 percig sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 142 kcal / 594 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY